Bonyolító (bonyolito) wrote,
Bonyolító
bonyolito

Mózes megirigyelhette volna

Íme egy cikk:

Mondjuk úgy, hogy update. Azt tapasztaltam, hogy a beillesztett cikk nem nagyítható (egyszerűen) ezért idézem az inkriminált szövegrészletet, amit a képen bekereteztem.

1.Keret: "Panaszos olvasónk elmondása szerint a csőtörés péntek délben kezdődött, délután szóltak a vízműveknek, majd szombat délelőtt kiment két szakember, leraktak három bóját, és elmentek."

2.Keret: "„Társaságunk diszpécserszolgálatára péntek 14.35-kor érkezett a bejelentés, miszerint intenzív vízfolyás tapasztalható a Középszer utca 62. szám előtti parkolóban. A MIVÍZ Kft. munkatársai a helyszíni kivizsgálás alkalmával a hibahelyet még aznap megjelölték."

A cikk eredetben itt olvasható: https://www.eszak.hu/megyei-korkep/2017/07/17/csotores-negy-napja-omlik-a-viz-a-kozepszeren.eszak


A problémát nem oldották meg, magatartásuk azonban alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és/vagy riadalmat keltsen – írhatná a felbiztatott újságíró széleskörűnek nem mondható büntetőjogi ismeretekkel a háta mögött a beollózott cikket olvasva.

Nekem halk nyisszanással nyílt ki a bicska a zsebemben a sorok böngészése közben.

Nem egyedi, nem első és nem utolsó az intézkedések elmulasztása helyett elismételni, amit a kétségbeesett nyilatkozó, reményét vesztve az ügyeletes zsurnalisztának már egyébként is elmondott. Úgy tűnik ez a demagógia jól működik és nem csak országos, hanem helyi szinten is. Persze a fejétől büdösödik a haj, de mégis olyan nehéz megszokni az általam arroganciának gondolt, valójában sima töketlenségként jelentkező léhűtést.

A cikk másik nagy tanulsága a pazarlás eltűrése, majd pofátlan módon a károsultaknak történő kiszámlázása. Alapból hanyag kezelés és nem lakosságvédelmi intézkedés a zubogó víz el nem zárása, ugyanis, ha az ivóvízellátást szerették volna biztosítani arra a pár órára, amíg a vízfolyást megszüntetik, azt lajtos kocsival is megtehették volna. Persze eszük ágában sem volt, hiszen jött a péntek és a hétvége.

Mi, hogy nem kell kifizetniük a lakóknak az elfolyt vizet?

Tessék utánanézni, hogy a társasházak központi, az Országos Mérésügyi Hivatal által hitelesített, valamint a lakásokba szerelt szintén hitelesített vízórák között mért értékek között, miért van több száz köbméteres különbség! Ugye, hogy ugye?

Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments